Pristatyta prisiminimų kupina tekstilės ir tapybos darbų paroda

Paroda muziejuje veiks iki lapkričio 23 d. Maloniai kviečiame!

Parodos muziejaus ekspozicines erdves pasiekia įvairiais keliais: vienas parodas susirandame mes, kiti kūrėjai patys pasirenka mus, o pažintis su latvių menininke Kristina Kligina užsimezgė dėka vieno tapybos darbo su prierašu „Pasvalys“.

Šiandien muziejuje pristatyta paroda „Prisiminimų užrašai” – tai latvių menininkės Kristinos Kliginos duoklė savo lietuviškoms šaknims. 2024 m. pavasaris atnešė neįtikėtiną staigmeną. Kristina rado savo lietuviškąjį giminės medį, kuriame yra trijų šimtmečių istorija. Nuo 1700 metų visas jos mamos giminės medis įsišaknijęs Pasvalio mieste. Kristina Kligina dėkinga, kad menas ją dvasiškai suartino su savo protėviais. Kiekvienas darbas tarsi sena išblukusi nuotrauka, iš naujo išgyventa atminties akimirka, blykstelėjusi iš tolimos vaikystės…

Pasak spalio 6-ąją gimtadienį minėsiančios autorės, sugrįžimas į Pasvalį su savo kūrybos darbais yra pati geriausia dovana ir išsipildžiusi svajonė. O mums, didelis džiaugsmas ir malonumas, kad turime galimybę savo muziejaus lankytojams pristatyti šią išskirtinę, ypatingą ryšį su Pasvaliu atskleidžiančią Kristinos Kliginos tapybos ir tekstilės darbų parodą.