Ukrainiečiams pristatytas kulinarinis paveldas

Gruodžio 12 d. Spalvoto meduolio dirbtuvės sulaukė ypatingų svečių! Šventinėse dirbtuvėse apsilankė Pasvalio krašte apsistoję ukrainiečiai, kuriems pristatėme meduolių kepimo tradiciją, atskleidėme visus meduolių kepimui naudojamus ingredientus, pasidalinome, kam jie dažniausiai buvo kepami. 

Susipažinę su šiuo metų laiku ypač populiariu kulinariniu paveldu, edukacijos dalyviai dekoravo kalėdinių formų meduolius, skanavo juos su arbata, o vieną savo pačių rankomis dekoruotą meduolį susipakavo kaip saldžią dovanėlę. Tiesa, supakuotus meduolius reikėjo labai saugoti, nes į dirbtuves netikėtai užsuko smaližautoja Meškutė. Dirbtuves uždarėme visi kartu įsiamžindami prie šventinės fotosienelės.

Gruodžio 15 d. kartu su ukrainiečiais leidomės į dar vieną kulinarinio paveldo pažinimo kelionę, kurioje alaus gamybos subtilybes sutiko atskleisti Paliulių šeima, pakvietusi į edukaciją „Alaus kelias“.

Edukatoriai pristatė dalyviams Pasvalio krašte puoselėjamas senąsias aludarystės tradicijas, pakvietė į savo sukauptą etnografijos ekspoziciją. Joje dalyviai susipažino su alaus gamybai naudojamais darbo įrankiais, statinių dydžiais, sužinojo kiek laiko užtrunka alaus brandinimas, kokių reikia laikymo sąlygų. Po pristatymo, dalyviai buvo pakviesti į seklyčią, kur programos dalyvių laukė aukštaitiškos vaišės, įkvėpimo žodžiai iš Pasvalio rajono savivaldybės mero Gintauto Gegužinsko bei užburiančios lietuvių liaudies ir ukrainiečių dainos.

Tikėjimo, vilties ir bendrystės įkvėpti užbaigėme kulinarinio paveldo pristatymui skirtą užsiėmimų ciklą.