Muziejuje tikra boružių vasara!

Šių mažų vabalėlių savininkė – Joniškio rajono Kriukų pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Ilona Gylytė.

Boružėlės į moters gyvenimą „atkeliavo“ dar vaikystėje. Būdama vos penkerių už 10 kapeikų iš spaudos kiosko Joniškyje Ilona nusipirko suvenyrinę boružėlę. Ir ji niekada nebuvo pasimetusi, nes autorė ją visada saugo ir nešiojasi kaip talismaną savo piniginėje. Ši kolekcijos boružėlė bene vyriausia, jai jau 50 metų.

Visą kolekciją sudaro virš trijų tūkstančių įvairių dydžių ir formų vabalėlių. Boružėlės pačios įvairiausios – keraminės, plastikinės, medinės, stiklinės, pliušinės, yra net valgomų, šokoladinių… Kolekcijoje galima rasti visko – namų apyvokos daiktų, boružėmis papuoštų žadintuvų, įdėklų, pieštukinių, puodelių, dėžučių, rankšluosčių, termometrų, prožektorių, patalynės, taupyklių. Yra boružėlėmis papuoštų rūbų, avalynės – kojinių, šlepečių, sceninių kostiumų ir net vaikiškas lietpaltis.

Boružėlių kolekciją Ilona nuolat papildo keliaudama po įvairias šalis. Lauktuvių nepamiršta parvežti ir draugai. Boružės į kolekciją keliauja iš viso pasaulio – Jungtinių Amerikos Valstijų, Meksikos,  Maltos, Gran Kanarijos, Graikijos.

Boružėlės jau ne pirmą kartą „išskrenda“ iš namų. Parodos  buvo rengtos Kriukuose, Šiauliuose įsikūrusiame Katinų muziejuje, Joniškio istorijos ir kultūros muziejuje, bibliotekoje.

Parodą Pasvalio krašto muziejuje bus galima apžiūrėti iki rugpjūčio.